Herberet vs Orujo de Hierbas

La qüestió és molt simple, als valencians ens encanta esmorzar, però, en la majoria dels llocs, és més comú trobar-se a gent què prefereix prendre una copa d’orujo d’herbes a l’acabar l’esmorzar, abans d’un típic Herber valencià.
Molts es sorprendran el saber que l’origen de l’orujo ni és valencià, ni ho ha sigut mai, sinó que procedeix de les comunitats autònomes de Cantàbria, Castella i Lleó, i Galícia, que per cert no és que estiguen ací al costat.


No obstant això, l’Herber, sí que és una beguda típica de les comarques del Comtat, l’Alcoià i la Vall d’Albaida, així com dels voltants de la Serra de Mariola en general.
Tractant-se d’una poció màgica procedent de la fusió de diverses herbes com la sàlvia, camamilla, poliol, marialluïsa, arrel de card sant, menta piperita, cua de gat, Santònica (Herba de Sant Blai), fonoll, anís, melissa, serverola , sajolida, timó, herba de Sant Guillem, farigola, timó reial i cantueso.

Nosaltres, des de la ruta, ens quedem en esta segona versió de culminar un bon esmorzar en una copa, en la part Valenciana, l’herberet, encara que últimament, també hi ha molt bons licors en base de crema que també poden ser una molt bona opció per rematar un esmorzaret, per no parlar del licor d’arròs, o fins i tot del licor de crema de cafè, tot i que hi ha molta gent que prefereix un licor que no siga de base Làctia per rematar com toca un bon esmorzar.


I vosaltres? Què preferiu, herberet valencià o «Orujo de Hierbas»?


I encara millor, perquè no creem el costum, de que en molts bars i restaurants de la terreta, estiga la opció de tindre un herberet a mà? No sabem el motiu, pel qual moltes vegades no és així, però particularment ens agradaria, poder anar a qualsevol bar valencià i poder acabar un esmorzar amb un herberet, sigua a Alacant, València o Castelló.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.